JBC kan eindelijk beginnen bouwen in Bergstraat

Momenteel gaapt er een opening van 31 meter in de Bergstraat. Foto: Joren De Weerdt

JBC kan eindelijk beginnen bouwen in Bergstraat

Print
Heist-op-den-Berg - Het Heistse schepencollege heeft dinsdag een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd aan kledingketen JBC voor de bouw van een nieuw complex in de Bergstraat. Het project heeft ondertussen al heel wat vertraging opgelopen na een dispuut met enkele buren.

Het belangrijkste investeringsproject van de Bergstraat in jaren kan weer in beweging komen. Dat is de conclusie na de beslissing van het schepencollege om een stedenbouwkundige vergunning af te leveren. Eind 2014 werd de bekende pub Celtic Inn samen met de winkels Jong Club en damesmode Ladie’s afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. JBC wilde samen met een andere investeerder twee winkelpanden van respectievelijk 860 en 1050 vierkante meter bouwen. Boven de winkelpanden zouden nog tien appartementen worden gebouwd. In het linkse gebouw zou JBC dan een vestiging willen openen. 

Maar na de afbraak moest JBC de effectieve bouwplannen even uitstellen, nog voor er echt aan begonnen was. De aannemers lagen al vast en waren klaar om te beginnen, maar JBC zei toen ‘uit respect voor de buren’ de plannen voorlopig af te blazen in de hoop dat er snel een oplossing gevonden kon worden. 

De twistappel was de toegang tot de ondergrondse parking van het bouwproject. Die zou via een andere ondergrondse parking in de Kattenstraat moeten gebeuren, maar de bewoners vreesden onder andere de extra drukte en dachten dat de extra wagens voor problemen zouden zorgen in de smalle toegang van de parking. Na een juridische procedure via de vrederechter hebben de buren hun slag thuisgehaald. Een grote tegenslag voor JBC met andere woorden, de hele planning werd zo nog verder overhoop gegooid. De familiale kledingketen moest dus een oplossing verzinnen. 

“Uiteindelijk zijn de plannen gewijzigd en is er een alternatieve toegangsweg ontworpen die langs de Oude Gendarmeriestraat loopt. Daarvoor moet wel een elektriciteitscabine afgebroken en verplaatst worden. Maar ze hebben daar een overeenkomst met Eandis over bereikt. Er moest wel een nieuwe bouwvergunning worden aangevraagd, met extra vertraging tot gevolg. Aan het ontwerp voor de twee winkelruimtes en de appartementen is niets gewijzigd”, verduidelijkt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V).

Verwacht wordt dat JBC nu zo spoedig mogelijk zal beginnen bouwen. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio