© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

‘Wolmeisje’ werkt vanuit dagbladhandel

De Nijlense Valerie Obbels (36) scoort momenteel hoge ogen met haar collectie wollen kledij. De sjaals, vesten en truien breit ze tussen haar werk in haar dagbladhandel door. Geen wonder dat ze in Nijlen stilaan door het leven gaat als ‘het Wolmeisje’.

Bert Provoost

Wie binnenstapt in Het Krantenhuis op het Kerkplein in Nijlen om een krant of een zakje snoep te kopen, kan er vrij zeker van zijn dat uitbaatster Valerie dan aan het breien is. Voor elke klant legt ze haar breinaalden even neer en rekent ze af. Om daarna weer de draad op te nemen en verder te werken aan haar collectie wollen kleren. Of beter gezegd: aan haar label Lie O. Knitwear.

“Ik probeer elke minuut van de dag zo nuttig mogelijk te besteden. Soms zijn er dode momenten in de winkel en die vul ik dan met breien. Ik heb nu mijn eigen label en daar kruipt heel wat tijd in. Ik werk gemiddeld zo’n vijftien uur aan één stuk, vaak verdeeld over tientallen of honderden kleine momenten. Door het op die manier te doen, kan ik alles combineren.”

www.lieo.be

Lees het hele verhaal in de zaterdagkrantMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio