© Joris Herregods

© Gemeente Nijlen

© Gemeente Nijlen

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Door Vlaanderen opgelegde regels aan station vaak genegeerd

Aan het Nijlense station proberen de mensen gewoon te geraken aan een maatregel die niemand een goede zaak vindt. Het Agentschap Wegen en Verkeer pootte er vorige week zonder het minste overleg twee verbodsborden neer die linksafslaan verbieden. De gemeente is boos.

Bert Provoost

“Op die manier willen ze op de gewestweg de doorstroming verbeteren”, duidt schepen van Mobiliteit Paul Laurijssen (CD&V). Concreet betekent dat dat het niet meer toegelaten is om linksaf te draaien naar de Spoorweglei voor wie vanuit Nijlen-centrum richting Kessel rijdt. Wie van Kessel komt mag aan de spooroverweg aan het station dan weer niet langer links naar het Statieplein rijden.

“Dat wil zeggen dat bestuurders die naar het Statieplein willen moeten rondrijden langs de Kapellebaan. Die weg is totaal niet geschikt om zoveel meer verkeer op te vangen. Daarom hebben we tevergeefs een negatief advies gegeven. We zien ook dat veel mensen verrast zijn en toch linksaf slaan omdat ze het niet weten. Het was de bedoeling dat de zaak nog besproken zou worden op het provinciaal veiligheidscomité. Maar het Agentschap heeft zo lang niet gewacht en heeft de borden op basis van het ministerieel besluit eenzijdig geplaatst. We zijn dus op de hoogte gebracht door onze burgers dat de borden toch waren geplaatst."

Lees het hele verhaal in de maandagkrantMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio