Man moet makelaar betalen voor huis dat niet verkocht is

Schriekenaar Ben Peeters (47) moet van de Mechelse burgerlijke rechtbank een commissie betalen aan de makelaar die zijn huis verkocht. Of beter gezegd: de makelaar die zijn huis niét verkocht. Want de koper betaalde nooit één cent en de verkoop werd afgeblazen.

Ben Peeters verkocht in de zomer van 2014 zijn woning in de Bredestraat in Schriek (Heist-op-den-Berg). “Het voorschot werd zelfs nooit betaald. Ik heb eerder een schadevergoeding van tien procent bekomen voor de rechtbank voor de verbreking van verkoopovereenkomst. Maar ook die kon niet betaald worden, zo is vastgesteld door de deurwaarder, omdat de koper niet solvabel was. Ik heb dus nooit een cent gezien”, zegt Peeters.

Tot zijn grote verbazing kreeg de man wel de rekening van zijn makelaar. “Ze vroegen de afgesproken drie procent commissieloon voor de verkoop, wat neerkomt op een dikke 10.000 euro." De makelaar eiste het verschuldigde bedrag op voor de burgerlijke rechtbank in Mechelen en kreeg gelijk.

Ondertussen is het huis verkocht aan andere kopers. Deze keer werd wel alles keurig betaald, zodat Ben Peeters alsnog zijn centen kreeg.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio