Voorlopig geen geld voor sporthal in zuiden gemeente

De turnzaal van Schriek zal wellicht wel opgeknapt worden. Foto: Joren de Weerdt

Voorlopig geen geld voor sporthal in zuiden gemeente

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeente heeft quasi geen sportinfrastructuur in de Heistse deelgemeenten die ten zuiden van de N10 liggen. Het schepencollege erkent de nood, maar denkt eerder aan het oplappen van de turnzaal van Schriek.

Het is gemeenteraadslid Jan Baestaens (ETA) die het heikele punt aankaart in een persbericht. “De in totaal 13.000 inwoners van dat gebied willen ook graag sporten, maar ze krijgen niets, ook al zijn er al jaren beloften in die richting. Nochtans zijn veel sportverenigingen vragende partij. Ondertussen blijkt dat het schepencollege 22.000 euro opzijgezet heeft in de meerjarenplanning om de turnzaal in Schriek aan de Leuvensebaan te renoveren. Tegelijk staat er 10.000 euro klaar om projectfiches op te stellen om te onderzoeken of een sporthal haalbaar is. Dat wil zeggen dat ze na tien jaar nog altijd aan het onderzoeken zijn en dat er al die tijd geen stap vooruit gezet is. Het dilemma tussen de twee opties zal misschien nog voor jaren vertraging zorgen. Dat vind ik wraakroepend.”

Schepen van Sport Nand Blauwens (Open Vld) zegt dat het nuttig is om een mogelijke nieuwe sporthal ten zuiden van de N10 te onderzoeken. “Dat moet zeker gebeuren”, zegt hij. “En we erkennen tegelijk dat er een behoefte is in die regio. Maar persoonlijk denk ik dat er momenteel financieel geen ruimte is om zulke plannen uit te voeren. We hebben net een gigantische sporthal in Heist-centrum gebouwd en ook het nieuwe zwembad komt eraan. Clubs en verenigingen van alle deelgemeenten maken daar gebruik van.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio