Wie PWA-hulp wil, moet engelengeduld hebben

Print
Nijlen - De wachtlijst om een PWA-hulp in te schakelen is erg lang. Raadslid René Van Goubergen (Open Vld) hekelde dat feit op de jongste gemeenteraad. Een oplossing blijkt niet zo simpel te liggen.

“Toen een Nijlenaar onlangs een aanvraag deed bij de PWA Extra Time om om iemand te vinden die het onkruid in zijn tuin wilde komen wieden, kreeg hij te horen dat de wachtlijsten enorm lang zijn en dat het moeilijk zou zijn om hem te helpen. Dat is jammer, want veel bejaarden rekenen op PWA-hulp om kleine klusjes die binnen het gewone arbeidscircuit moeilijk kunnen ingevuld worden”, aldus Van Goubergen. 

Schepen van Lokale Economie Griet Van Olmen (CD&V) zegt dat er momenteel zo’n honderd mensen met een PWA-statuut aan het werk zijn bij in totaal tweehonderd gezinnen. “Ze doen tuinonderhoud en andere kleine klusjes.  Momenteel is er een wachtlijst van zo’n zeventig gezinnen”, klinkt het. 

“Het is niet zo makkelijk om meer kandidaten te vinden voor de job. Het gaat om werkzoekenden die een extra centje willen verdienen. Ze krijgen er 4,1 euro per uur voor. Voor dat bedrag zijn er niet zo heel veel gegadigden. Bovendien is het statuut onzeker doordat de bevoegdheid naar Vlaanderen is overgeheveld. Wellicht volgt kortelings een grote hervorming van het statuut.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio