© Bert Provoost

© Bert Provoost

© Bert Provoost

© Bert Provoost

© Bert Provoost

1 / 5

Actiecomité roert zich tegen volstorten vijver

Het protest tegen de aanpassingswerken aan visvijver De Kemp in Schriek woedt weer in alle hevigheid. Een 300-tal bezwaarschriften werden ingediend om te voorkomen dat de vijver wordt volgestort. Er is zelfs een actiecomité opgericht.

Bert Provoost

De nieuwe eigenaar van de vier hectare grote visvijver heeft een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd om grond te mogen storten in de oude kleiput op de grens met Grasheide. Een eerdere aanvraag werd afgekeurd door het schepencollege, maar nu zijn er gewijzigde plannen ingediend. ”Er zijn nu zelfs meer dan 300 bezwaarschriften ingediend tegen de nieuwe plannen. “Het moet geleden zijn van de acties tegen de geplande expresweg van twintig jaar geleden dat er nog zoveel bezwaren zijn binnengekomen. De buren, natuurliefhebbers en visliefhebbers uit Schriek en Grasheide zijn ongerust”, zegt Marc De Koninck, die woordvoerder is van de actiegroep.

De nieuwe eigenaar wil er een ecologische vijver aanleggen. “Om dat te bereiken wil hij driekwart van de oppervlakte van negen meter diepte naar 20 centimeter brengen en de rest naar tweeënhalve meter. Er zouden massa’s grond moeten worden aangevoerd, goed voor jaren werk en vele duizenden vrachten grond. Op die manier kunnen kosten ontweken worden voor het elders storten van afgegraven grond uit bouwprojecten en dat lijkt de uiteindelijke bedoeling. De vijver zou ook eerst leeggepompt moeten worden, volgens ons gaat dat om minstens 400 miljoen liter water. Het gemeentebestuur van Putte is daarom ook bezorgd voor eventuele wateroverlast in Grasheide.”

Het schepencollege zal de zaak wellicht pas half februari behandelen.

Lees meer in de maandagkrant - editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio