Honderd camera’s maken beeldjes van mens en dier

Print
Hulshout / Nijlen - In de privé-studio van Sander Diels in Hulshout staat een futuristische 3D-scanner. De 28-jarige Kesselaar wil de moderne technologie gebruiken om mensen en dieren te vereeuwigen in een miniatuurbeeldje. Ook bedrijven tonen interesse.

De installatie bestaat uit heel wat kabeltjes en computeronderdelen. Maar de belangrijkste elementen zijn natuurlijk de 95 camera’s, die op verschillende hoogtes in een cirkel zijn gemonteerd. “De camera’s maken beelden van vijf megapixels, in 360 graden rond het onderwerp. Deze technologie neemt in een fractie van een seconde gelijktijdig 95 beelden, die dan met software op de computer worden omgevormd tot een 3D-beeld. Er komt bij de opname geen flits of raar geluid aan te pas, zodat het ook voor kinderen of dieren niet eng is.”

Dan laat Sander de beeldjes bij een gespecialiseerde firma afprinten. Laagje per laagje worden ze samengesteld, tot er een echt figuurtje ontstaat. “Ik laat ze printen in verharde zandsteen. Daar krijg je de mooiste resultaten mee. De beeldjes zijn sterk, maar niet onbreekbaar. Als speelgoed mag je ze dus niet gebruiken. Ik lever ze in verschillende groottes, van acht tot 35 centimeter. De prijzen variëren van 75 tot 879 euro.”

De jonge ondernemer krijgt vragen om mensen en dieren te vereeuwigen, maar ook bedrijven die een voorwerp of product willen laten digitaliseren kloppen bij hem aan. "Ik zie er wel een grote toekomst in. Binnen een paar jaar kan het volgens mij een algemeen bekend alternatief zijn voor een fotoshoot", klinkt het. 

www.inzertgraphics.com 

Lees het hele verhaal in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio