Kleinzoon Fernand Huts krijgt cadeau van burgemeester

Print

Karine Huts en Walter Horemans geven het eerste boek aan kleinkind Robert Huts. Griet, Yves en Stefan van de familie Huts kijken toe. Foto: Joren De Weerdt

Berlaar - De burgemeester van Berlaar Walter Horemans heeft maandagavond zijn eerste kinderboek voorgesteld. Tot zijn grootste supporters kan hij de familie Huts van Katoen Natie rekenen. Het eerste exemplaar ging gisteren dan ook naar de vier maanden oude Robert Huts, kleinzoon van Fernand.

Met pretoogjes en blinkend van trots was Karine Huts de opvallendste aanwezige bij de voorstelling van het boek De Wonderbaarlijke Zomer van Polukarpus Boterbier. Zonder de vrouw van Fernand, grote man van Katoen Natie, was er zelfs nooit een boek geweest. “Mijn zonen Yves en Stefan hebben bij Walter in het eerste leerjaar gezeten aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Antwerpen. Ze kwamen altijd dolenthousiast naar huis met zijn verhalen over die Polukarpus Boterbier. Ik heb toen  eens gezegd dat ik het boek wilde helpen uitgeven. Maar het is er toen spijtig genoeg nooit echt van gekomen”, vertelt Karine. 

Dertig jaar later kwam de familie opnieuw in contact met Horemans. “Mijn zoon Stefan is beginnen vrijen met een meisje uit Berlaar. 'Meester Walter' bleek ondertussen 'burgemeester Walter' te zijn geworden. We hebben mekaar ontmoet en hebben ons voorgenomen om het nu wel te doen lukken.”

Het eerste exemplaar ging als dank dan ook naar de vier maanden oude Robert Huts, kleinzoon van Fernand en Karine en zoon van de Berlaarse Griet Janssens en Stefan Huts. Het boek is wel geschreven voor kinderen vanaf tien jaar. De kleine Robert zal dus nog even geduld moeten oefenen.
 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio