Woordkunstenaar Leo Lintermans lokt volle zalen in CC Zweneberg

“Word ik een winnaar of een gewond dier?”

Print

Leo Lintermans, zoals altijd bulkend van enthousiasme. Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Geen Heistenaar is zo rad van tong als Leo Lintermans. Na acht jaar laat de 68-jarige woordkunstenaar zijn gedachten nog eens de vrije loop tijdens een voorstelling in CC Zwaneberg.

Eerst al dit: wie nog wil gaan kijken naar één van de voorstellingen van vandaag of morgen in de polyvalente zaal van Zwaneberg, is er helaas aan voor de moeite. De twee avonden zijn al lang tot de laatste stoel uitverkocht. Logisch, want in Heist weten ze dat als Leo spreekt, hij ook altijd iets te vertellen heeft. 

De creatieve duizendpoot is blij dat hij eindelijk nog eens met een nieuwe eigen voorstelling op de planken kan staan. “Het is de zevende keer dat ik dit doe sinds 1987, al is het nu acht jaar geleden. Ik had even tijd nodig om te herbronnen en ik heb tussendoor ook aan musicals meegewerkt.” 

“Het is trouwens de eerste keer dat ik de productie alleen heb gedaan. Vroeger heb ik altijd met mensen samengewerkt. Maar mensen in mijn omgeving zeiden dat ik eens helemaal mijn zin moest doen. Wat ik breng, is dus compleet van mij. Ik zet me echt op de voorgrond en het risico is voor mij alleen. Ik zal alleen in de arena stappen. Ik zal zien of ik er als overwinnaar of als gewond dier zal uitstappen.”

De onderwerpen die Leo aansnijdt, gaan alleszins weer recht naar het hart. “Ik heb het onder andere over schoonheid, over bijvoorbeeld jonge meisjes die de wereld denken te kunnen veroveren met hun mooie lichaam en denken dat dat eeuwig zal blijven duren. En ik heb het over ouder worden, want op je 68ste merk je dat je niet meer echt bij het clubje van de mensen onder de veertig hoort. Verder praat ik over verliefd worden en zelfs vreemdgaan. Ik ben van geen onderwerp vies, maar probeer er altijd heel menselijk en begripvol mee om te gaan. Ik heb ook vijf prachtmuzikanten bij mij op het podium die me begeleiden in de nummers tussendoor.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio