Zuid-Afrikaanse vlag hangt uit in raadzaal

Print

De Zuid-Afrikaanse vlag sierde dinsdag de raadzaal. Foto: Bert Provoost

Heist-op-den-Berg - Tijdens een persconferentie is dinsdagavond meer uitleg gegeven over de stedenband die Heist-op-den-Berg aangaat met het Zuid-Afrikaanse Bergrivier. Voor die gelegenheid was de raadzaal aangekleed met een grote Zuid-Afrikaanse vlag. Jeugd en inspraak blijken de thema's te zijn waarrond samengewerkt zal worden.

Tijdens de infosessie werd meer verteld over de resultaten van de identificatiemissie die onlangs gebeurde in Bergrivier. "We hebben alle deelgemeenten van Bergrivier bezocht, een hele klus, want de gemeente is zo groot als de hele provincie Antwerpen. We waren onder de indruk van de professionele werking van het gemeentebestuur daar en veel prioriteiten bleken gelijk te lopen", zegt schepen van Noord-Zuidbeleid Kelly Van Tendeloo (sp.a). 

Na heel wat gesprekken met diensthoofden en politici werd uiteindelijk beslist om de stedenband in eerste instantie uit te bouwen rond de thema's jeugd en inspraak. "Voor dat eerste thema bleek dat Bergrivier heel wat kon leren van Heist over onder andere speelpleinwerking en educatieve werking. Qua inspraak voor de bevolking bleek Bergrivier dan weer verder te staan. Daar kunnen wij tips van hen gebruiken", aldus Van Tendeloo. 

Buiten deze thema's zullen ambtenaren en diensthoofden van de verschillende diensten ook nog verder kennis en ervaringen uitwisselen. "We zijn overtuigd dat deze stedenband een grote meerwaarde kan betekenen", klonk het nog. 

Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) tekende ook de officiële samenwerkingsovereenkomst.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio