Nog geen enkele huurder voor Spar-magazijnen

Print

Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Sinds de hoofdzetel van Spar vorig jaar verhuisde naar Mechelen, staan de oude magazijnen en kantoren in Heist-op-den-Berg nog altijd leeg. Het was de bedoeling om ze te verhuren, maar dat gaat niet zo vlot als gehoopt. 

Zoals bekend hoopt de Colruyt Group, dat ook eigenaar is van supermarktketen Spar, om de acht hectare grote terreinen te ontwikkelen, met naast een nieuwe vestiging voor Colruyt ook ruimte voor andere detailhandel en kmo’s. In het gebied liggen nu nog de oude kantoren van Spar, maar ook bijvoorbeeld de voormalige dancing Fabiola. Het grote project zal in het beste geval pas binnen enkele jaren kunnen worden waargemaakt. 

In afwachting wordt de dancing alvast gebruikt als Collect & Go voor Colruyt, waar klanten hun online bestellingen kunnen afhalen. De grote magazijnen van Spar staan wel nog altijd leeg. Directeur Expansie Filip Van Landeghem van de Colruyt Group bevestigt dat er nog geen vierkante meter verhuurd is aan externen. “Er is inderdaad nog geen verhuur. In totaal is er 30.000 vierkante meter aan magazijnen te huur en voor 3000 vierkante meter aan kantoren. Het was de bedoeling om aan kleine of grotere ondernemingen delen van de infrastructuur te verhuren, zodat de gebouwen in gebruik bleven in afwachting van de afbraak binnen enkele jaren. Maar voorlopig is er nog geen nieuwe gebruiker gevonden.”

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V) is het de bedoeling om het terrein zo snel als mogelijk te ontwikkelen. “Om zo’n groot project vorm te geven is natuurlijk wel tijd nodig om een Ruimtelijk Uitvoeringsplan op te maken. Er zijn al voorbereidende gesprekken geweest", klinkt het. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio