Partij ETA opent zetel in Antwerpen en ‘Pluturius’

Boegbeeld van ETA Jan Baestaens ondertekent zijn aanvragen voor bijkomende agendapunten wel heel origineel. Foto: GVA

Partij ETA opent zetel in Antwerpen en ‘Pluturius’

Print
Heist-op-den-Berg - De lokale Heistse partij ETA is aan de lopende band nieuwe secretariaten aan het openen in binnen- en buitenland. Dat is althans wat hun briefwisseling doet vermoeden.

De partij van gemeenteraadslid Jan Baestaens, waarvan de letters tegenwoordig staan voor Enig Toekomstgericht Alternatief, diende voor de gemeenteraad van vanavond enkele bijkomende punten in, die toegevoegd worden aan de agenda en aan het eind van de zitting worden besproken. Met de agendapunten zelf is niets aan de hand, maar wel opvallend is dat elke officiële brief wordt ondertekend met een ander opmerkelijk adres. Zo wordt er een keer afgesloten met ‘Nationaal Secretariaat in Antwerpen’, ‘Pop-upsecretariaat Anywhere’, ‘Provinciaal secretariaat Bornem’, ‘Easy Townssecretariaat in Jersey en zelfs het ‘Galaxysecretariaat in de Melkweg in Pluturius’. 

“We mogen eens plezier maken”, reageert Baestaens. “De punten die we indienen zijn bloedserieus, maar we spelen soms wat met die adressen. Easy Towns verwijst bijvoorbeeld naar het grootse internationale project van de gemeente. In het verleden hebben we ook eens ons adres zogezegd in Kasterlee gezet, waar de Heistse Ridders van de Orde van de Zwaan toen net een feestje hadden georganiseerd”, aldus Baestaens.  

In de op het eerste gezicht gekke namen klinkt ook wat cynisme door. “Als we ons adres ergens in de Melkweg zetten, willen we er misschien ook wel mee duidelijk maken dat de meerderheid best de voetjes op de grond houdt. In onze vragen zelf proberen we niemand te beschimpen of persoonlijk te kwetsen, maar deze knipogen kunnen volgens ons gerust.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio