Speelterrein houdt rekening met beperking

Nijlen werkt aan een speelterrein voor kinderen met een beperking. Op die manier wordt een blinde vlek weggewerkt in het gemeentelijke speelaanbod. 

Bert Provoost

Het gemeentebestuur wil in de toekomst een speelterrein realiseren waar er extra aandacht is voor kinderen met een beperking, bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. “Om dit goed voor te bereiden, zijn we als jeugddienst bezig met een bevraging bij ouders, experten, opvoeders, enzovoort die ons mee op weg kunnen helpen. Zo kan het bijvoorbeeld beter zijn om geen wit zand te gebruiken in de valzone, zodat rolstoelen zich daar niet in vastrijden, geeft jeugdconsulent Gunther Melis als voorbeeld.

“We hebben nog geen locatie bepaald, maar we vinden het een goede investering omdat we nergens zo’n terrein hebben in de gemeente dat goed toegankelijk is met een beperking of voor kinderen die minder mobiel zijn. We hopen nu veel informatie te krijgen over zaken waar we rekening mee moeten houden”, vult schepen van Jeugd Carrie Verelst (CD&V) nog aan. Een concrete timing voor de plaatsing is nog niet vooropgesteld.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio