Galeriehoudster stelt op 52ste eerste collectie sjaals voor

Print

Foto: Joren De Weerdt

Nijlen - Ingrid Budts (52) is in Nijlen al langer bekend als galeriehoudster bij kunstgalerie ES. Maar in plaats van altijd voor kunstenaars te werken, gaat ze nu ook voor haar eigen creatief project: een collectie kunstige sjaals. 

Door de galerie en de vele contacten met kunst en kunstenaars wilde ze zelf ook graag creëren. “Ik heb wel de kunstacademie in Nijlen doorlopen, maar zelf heb ik nooit iets met mijn werk gedaan. Stilaan ben ik gaan beseffen dat ik die kans niet mocht laten liggen. Enkele overlijdens in mijn omgeving hebben me nog meer gemotiveerd om de stap te wagen en iets te proberen.”

Het creatieve project werd, met de steun van haar man Frans Rombouts, uitgewerkt tot een collectie kunstige sjaals. “Ik hou van sjaals omdat ze het kunstige zo mooi verbinden met het charmante. Het is ook een accessoire dat flatteert. Ik geniet er enorm van om zoiets te ontwerpen, er de juiste stoffen voor te zoeken en dan iemand te zien stralen met wat ik heb gemaakt. Daar doe ik het voor.”

Momenteel telt haar collectie vijftien sjaals. De reeks is nu te koop via een webshop op het internet. Verder maakt Ingrid werk van een verdeelnet via boetieks. 

De sjaals zijn voor de eerste keer te bewonderen tijdens de open dagen van vrijdag 9 (18-21u) en zaterdag 10 (11-19u) oktober. 

www.ibes-scarves.com

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio