Gemeente houdt grote online uitverkoop

Een greep uit het aanbod. Foto: GVA

Gemeente houdt grote online uitverkoop

Print
Heist-op-den-Berg - Heist-op-den-Berg broedt op een grootschalige openbare verkoop. Oude en ongebruikte meubelen, werktuigen en andere objecten worden binnenkort te koop aangeboden. Wie al langer droomt van een eigen zoutstrooier of opblaasbare octopus kan gouden zaakjes doen. 

Op de lijst staan de meest uiteenlopende dingen. Een groot deel is afkomstig uit de uitleenposten van de bibliotheek, die vanaf dit weekend vervangen worden door een rijdende bibliotheekbus. Het gaat om rekken, kasten, stoelen, boekenkarren, enzovoort. Verder worden verschillende computermaterialen aangeboden. In het aanbod van de technische dienst zitten dan weer onder andere enkele voertuigen, een mobiele werfkeet, een papierpersmachine uit het containerpark, een hogedrukreiniger, een zelfrijdend sproeitoestel, een verticuteermachine, bladblazer, verlichtingspalen, enzovoort. 

In de categorie ‘opvallende voorwerpen’ zitten er ook wel een paar dingen. Zo wordt er een zoutstrooier aangeboden, een opblaasbare octopus uit het gemeentelijk zwembad en zelfs een analoog fototoestel. Ook bijna 300 van de oude gekende bordeaux stoelen uit de kleine zaal van CC Zwaneberg, die onlangs vernieuwd werd, worden te koop aangeboden. “Het zou niet van goed ruimtebeheer getuigen om al die oude, ongebruikte dingen eindeloos lang bij te houden. En het is mooi dat alles hergebruikt wordt, dat past in het duurzame beleid dat we nastreven. En tot slot brengt het ons nog een centje op”, aldus burgemeester Luc Vleugels (CD&V). 

De goederen zullen kortelings op een gespecialiseerde veilingsite geplaatst worden. “Iedereen kan er dan biedingen op doen. Op 13 november zal er nog een kijkdag georganiseerd worden en daarna worden de biedingen afgesloten. Op 3 november staan de aangekocht en betaalde goederen ter beschikking om af te halen”, besluit Vleugels. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio