© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Curryworsten zonder gluten smaken ook”

Bij frituur Bevel Dorp serveren ze sinds deze week glutenvrije snacks bij de frietjes. Mensen met voedselallergie kunnen zo ook van een vleesje genieten bij hun frieten. 

Bert Provoost

Friturist Gerrie Van Rossum neemt het initiatief op vraag van klanten. “Enkele van onze klanten hadden er al naar gevraagd. Je vindt het nog bijna niet, al zijn we ook lang niet de eerste. We zijn volgens onze telling de achtste frituur met een assortiment glutenvrije snacks. We hebben nu bamischijven, curryworsten, groentenbitterballen, bouletten en vleeskroketten. Ze kosten ongeveer een euro meer dan de klassieke varianten. Ze zijn voor ons ook een pak duurder in aankoop.”

De snacks worden samen met de frietjes gebakken. “We mogen ze niet bij de gewone snacks bakken, want dan ontstaat er kruisbesmetting. De kruimeltjes van bijvoorbeeld een bitterbal kunnen op het glutenvrije vlees terechtkomen en dan kan de persoon toch nog een allergische reactie krijgen. Door ze bij de frietjes te leggen, kan er geen besmetting ontstaan. We gebruiken trouwens ook frietvet zonder allergenen en hebben ook een aparte filter om de olie met en zonder gluten apart te zuiveren.”

Een belangrijke rest nog wel: is het lekker? “Ik vind van wel. Je proeft dat het geen gewone snack is, want ze zijn heel anders gekruid. Maar wees maar zeker dat een curryworst zonder gluten ook smaakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners