Zo klinkt Paul Michiels in 'plat Hests'

Print

Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Paul Michiels, één van de Heistse Ridders van de Orde van de Zwaan, heeft het liedje ’n Airke voorgesteld. Het nummer, gezongen in het Heistse dialect, moet geld in het laatje brengen om de lokale armoede aan te pakken. “Ik hoop dat het mag uitgroeien tot een echt Heists volksliedje”, klonk het.

“Mijn doelstelling is om dit liedje als erfgoed aan Heist te schenken. Zelfs als ik dood ben moet het liedje nog gespeeld worden. Ik hoop dat het mag uitgroeien tot een echt Heists volksliedje. Mijn korfje is in de loop van de jaren goed gevuld, dus wil ik wat delen. Daarom doe ik dit met heel mijn hart”, aldus Michiels. 

Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) kon het nummer alvast smaken toen Paul Michiels het live bracht op de persvoorstelling. “Ik denk dat Heist dit in het hart zal sluiten”, klonk het.

De cd zal vanaf maandag 5 oktober verkocht. “Er staan ook nog twee andere versies op van het nummer. ’n Airke is te koop in cultuurcentrum Zwaneberg en bij de dienst Toerisme van Heist-op-den-Berg aan 7 euro. De opbrengst gaat naar vzw Den Draai”, geeft Jean-Paul De Bie nog mee.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio