Sprookjeskasteel staat te koop voor 17,5 miljoen

Print
Berlaar - Is het bekende Hof van Rameyen in Gestel (Berlaar) de duurste woning die in België te koop staat? De kans is groot. De Nederlandse eigenaar Joseph De Gruyter restaureerde de gebouwen tot in de puntjes, maar wil het domein nu verkopen voor 17,5 miljoen euro. 

De basis van het kasteel zou van de dertiende eeuw dateren en het hele domein is meer dan 710.000 vierkante meter groot. Naast het door water omgeven hoofdgebouw horen er ook nog een conciërgewoning, koetshuis, hoeve, poortgebouw, schuur, stallingen, serre, bakhuis, dierenverblijf, tennisveld, park, weilanden en bossen tot het domein. Eén van de zonen van Peter Paul Rubens heeft er nog gewoond. 

“Het is wellicht één van de mooiste kastelen van het land. De vraagprijs is 17,5 miljoen euro. Dat is veel geld, maar als je het kan betalen is het tegelijk ook een koopje. Je krijgt er iets voor terug dat je nergens anders vindt”, aldus makelaar Luc Missotten van Immo Point.

Er zouden de voorbije twee jaar al enkele geïnteresseerden in alle discretie een plaatsbezoek hebben gedaan. Zelfs een rijke Chinees toonde al interesse. Maar tot op vandaag is er nog geen verkoop. “Voor dit soort van vastgoed duurt het vaak iets langer om een geschikte koper te vinden”, aldus Missotten.  

De vraagprijs bedraagt naar verluidt 17,5 miljoen euro. Vorig jaar werd in het noorden van de provincie Antwerpen ook al een kasteel te koop aangeboden voor 18 miljoen euro. De gemeente hoopt dat het kasteel eens er een nieuwe eigenaar is ook af en toe voor het publiek opengesteld zal worden. 

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT