Tientallen woningen gepland op oud voetbalveld

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeenteraad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan De Bos in Heist-op-den-Berg voorlopig vastgesteld. Op termijn kunnen tientallen nieuwe woningen gebouwd worden.

Het plangebied van het RUP De Bos wordt begrensd door de Bossestraat, Hoge Brugstraat, Spoorwegstraat, Oude Gendarmeriestraat en Boudewijnlaan. Ook de Vaes Oogstlaan, Schildenstraat en Meidoornstraat liggen in het gebied. “Er ligt een grootschalig onbebouwd terrein, waar vroegen voetbalterreinen lagen. De bestaande ruimtelijke plannen waren achterhaalf”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V).

Voor het gebied werden twee scenario’s uitgewerkt. “De eerste mogelijkheid is dat er in het gebied op termijn een supermarkt kan komen. Daarnaast zou er dan nog plaats zijn voor een parking voor de supermarkt, een vijftigtal appartementen en een zestigtal woningen. Als de handelsruimte er niet zou komen, is er ruimte voor 85 wooneenheden. Aan deze twee mogelijkheden moeten ontwikkelaars zich houden als ze het gebied willen aansnijden”, legt Van den Bruel uit. 

Het volledige plan ligt vanaf 18 september tot en met 16 november elke werkdag ter inzage bij de afdeling Bouw en Milieu, Leopoldlei 40 tijdens de normale openingsuren van deze dienst. Opmerkingen en bezwaren moeten schriftelijk worden ingediend bij de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) voor 17 november 2015. Het ruimtelijk uitvoeringsplan kan ook op www.heist-op-den-berg.be worden geraadpleegd. 

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio