© GVA

Landbouwdag wil breed publiek lokken

De 52e editie van de Heistse Landbouwdag staat in het teken van ‘park en tuin’. Daarmee hopen de organisatoren een breed publiek aan te spreken. 

Bert Provoost

Zaterdag zullen weer heel wat mensen met interesse voor het plattelandsleven naar het veertien hectare grote terrein langs de Heerweg in Wiekevorst afzakken. Naast de focus op park en tuin kunnen bezoekers dit jaar ook kennismaken met Proef Heist, een project dat de Heistse hoeve- en streekproducten bundelt en promoot. Het project ‘Lekkers met Streken’ van de provincie Antwerpen vouwt ook voor de allereerste keer zijn terras open en laat iedereen proeven van de hoeve- en streekproducten van Heist en omgeving. Een twaalftal standhouders uit de streek stellen hun lekkernijen voor.

Vanaf 10u starten de veeprijskampen. Om 14u brengen Prinses Roos en Prinses Madeliefje van Prinsessia een bezoekje aan de Landbouwdag.

Voorzitter Lucas Van Dessel hoopt op veel bezoekers. “Bij goed weer halen we normaal zo’n 6000 bezoekers. De inschrijvingen voor de dierenprijskampen zijn trouwens weer gestegen, er zullen 1100 dieren meedoen. We zijn een van de grotere landbouwevenementen van het land”, klinkt het.

De Landbouwdag vindt zaterdag plaats tussen 10 en 17u.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio