Heist leert opnieuw feesten

Foto: Joris Herregods

Heist leert opnieuw feesten

Print
Heist-op-den-Berg - Heist-centrum heeft de treurige festivalzomer van 2014 doorgespoeld. Op de berg hebben de Heistenaars weer geleerd was feesten is, met dank aan het nieuwe concept van Heist Bruist. De organisatoren zijn tevreden, al denken ze ook al meteen aan wat volgend jaar beter kan. 

Vorig jaar werd duidelijk dat het concept van Heist Zomert ‘op’ was. Er was weinig interesse van het publiek en het weer zat dan ook nog eens echt tegen. Daarom werd deze zomer voor een totaal nieuw concept gekozen. Het publiek verhuisde van het horecaplein onder aan de berg naar de berg zelf. En evenementen als het na-Tourcriterium en Heist Loopt en Zingt werden mee opgenomen in de programmering, zodat de kosten verdeeld konden worden. 

Nu de laatste dag van Heist Bruist achter de rug is, oogt de balans fraai. “Als gemeente zijn we heel tevreden”, zegt schepen van Evenementen Carl Verelst (CD&V). “Vorig jaar hadden we voor Heist Zomert op een hele zomer misschien in totaal duizend mensen. Nu waren er topavonden met op één dag drie- tot vierduizend mensen. Dat zegt genoeg. Ook gaf de bergsite nu een meerwaarde bij evenementen zoals Heist Loopt en het na-Tourcriterium.”

De komende weken wordt de zomer nog tot in detail geëvalueerd met de verschillende partners en organisatoren. “De basis zat heel goed. Al zal iedereen nog wel zijn werkpunten hebben om het volgend jaar nog beter te maken. Volgend jaar willen we ook verder kijken of er nog meer samenwerkingen mogelijk zijn met andere organisaties die nu nog niet onder Heist Bruist vielen." 

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio