Kinderen kunnen zich weer uitleven op springkastelenfestival

Print

Zo ging het er vorig jaar aan toe Foto: Not vzw

Nijlen - De Nijlense kinderen kunnen zich zondagnamiddag weer uitleven tijdens de Kinderspeeldag op het voetbalveld van Sparka achteraan het Beekpark. Ook worden dit jaar enkele sociale doelen gesteund. 

Het is al de vijfde editie van de Kinderspeeldag. “Na het overdonderende succes van de vorige jaren konden we niet anders dan een vijfde editie organiseren. Vanaf twaalf uur nodigen we opnieuw alle kinderen uit. Het veld zal dan weer vol kleine, middelgrote en grote springkastelen staan. Alle kinderen tot twaalf jaar krijgen voor maar één euro toegang tot dit springkastelenfestival. Er zijn een portie frietjes, frisdrank en kindergrime inbegrepen. De ouders kunnen dan weer aanschuiven aan de mobiele toog”, overloopt Guy Nelissen van de organiserende Not vzw.

Nieuw voor deze editie is dat de vzw voor de eerste keer een deel van de verdiensten zal schenken aan drie verenigingen uit de gemeente die werken met maatschappelijk zwakkere groepen. “In onze statuten staat namelijk dat de opbrengsten van onze organisaties moeten terugvloeien naar goede doelen in Nijlen, Bevel en Kessel. Daarom krijgen drie verenigingen 1500 euro van ons. Dat geld werd ook deels verdiend met onze bierbeurs”, klinkt het. 
 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio