Berg niet langer toetje maar hoofdgerecht

Tijdens de proefloopjes van Word Fit werd ook al door de Bergstraat gelopen. Foto: Heist Loopt

Berg niet langer toetje maar hoofdgerecht

Print
Heist-op-den-Berg - Bij Heist Loopt hopen ze zondag het recordjaar van 2014 te evenaren. En het ziet er goed uit, want maar liefst 1150 sportievelingen deden al een voorinschrijving. Samen met de late beslissers zullen ze het gewijzigde parcours mogen ontdekken. 

“We verhuizen in de eerste plaats onze start- en aankomstplaats van boven op de berg naar het kruispunt beneden de berg. Daarna is het de bedoeling dat we voor het eerst door de Bergstraat zullen lopen. Zo doen we met ons evenement nu ook het commerciële hart van ons centrum aan. Dat geeft ons ook de kans om een eerder saaie baan  zoals de Herentalsesteenweg te schrappen”, legt Gert Vercammen van Heist Loopt uit. 

Na een rondje op de Bergstraat moet meteen de berg beklommen worden. Vorig jaar was dat de slotklim, nu ligt de berg er in het midden bij. Het zware toetje is nu dus het hoofdgerecht geworden. Daarna gaat het nog langs de straatjes op de flank van de berg, tot de finish aan de voet van de berg tussen de cafeetjes. Er worden uiteindelijk ergens tussen de 1400 tot 1500 deelnemers verwacht. Inschrijven kan ook nog de dag zelf in de sporthal van Sint-Lambertus in de Voogdijstraat.

Later op de dag maakt de sportieve namiddag plaats voor de muzikale avond van Heist Zingt. De zangavond met Elentriek start om 20u, daarna is er nog Gunther Neefs vanaf 23u. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen. 

www.actiezorgenmens.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio