Alles begon in 1965, toen er in de Gebroeders van Raemdonckstraat een honderdjarige gevierd moest worden. “De mensen van de Tuinwijk, een twintigtal huizen, deden er aan mee. Er werd een zigeunerwagen gemaakt en ze gingen mee met de stoet. In de maanden na de viering werd beslist dat de kliek moest blijven samenkomen, al was het maar om de goede verstandhouding tussen de buren te behouden. Er werd een vereniging opgericht”, vertelt Gerry Hellemans, die de nieuwe voorzitter van de Tuinwijkvrienden is. 

De wijk breidde alsmaar uit en stilaan werd er meer gedaan dan feestjes, kaartavonden en gezellig samenzijn. “We hebben toen met de opbrengst enkele werktuigen aangekocht die veel kosten, maar die je maar sporadisch gebruikt. Denk maar aan betonboren, lange ladders, haagscharen, schragen, enzovoort. Ze liggen verspreid bij de leden, waar je ze als lid gratis kan gaan uitlenen. Ondertussen is onze stock nog ferm uitgebreid en hebben we zelfs tenten, een aanhangwagen en zelfs borden en bestek voor als iemand een groot feest wil geven. Ons ledenaantal is ondertussen ook gegroeid tot 210 gezinnen, goed voor zo’n 600 personen.”

Vrijdag ging het feest al van start, met senioren- en smoutebollennamiddag. Zaterdag zijn er mosselen, straattekenen en muziek van Ruth Mc Kenny. Zondag is er nog paapschieten en een oldie-avond. Er staat een grote spiegeltent opgesteld aan Boerke Naas in de Zwanenstraat. 

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio