“Om half zes moet plein al vol staan”

Frontman Pips (onderaan) en zijn Semi Sexy 80’s Band. Foto: BERT BAETEN

“Om half zes moet plein al vol staan”

Print
Heist-op-den-Berg - Tussen de gevestigde namen op Hestival heeft zich dit jaar één coverband gewurmd. En het is niet zomaar eentje. Vier Heistenaars willen het Cultuurplein platspelen met hun covers uit de eighties.

Normaal spelen Bram Van den Bosch, Wannes Verbeeck, Thomas Van den Eynde en frontman Thomas Heremans van Pumping Pips & the Semi Sexy 80’s Band in cafeetjes en zaaltjes. Maar overal lieten de energieke kerels een spoor van bezwete lichamen en overbelaste dansbenen achter. Zaterdag op Hestival mogen ze het dus proberen op het grote Cultuurplein. “We staan voor de grote opdracht om na De Ketnetband het feestje op gang te trekken met onze covers uit de jaren tachtig. Meestal is er nog niet zo heel veel volk om 17.30u, maar nu moet het plein dan al vol staan. We mikken meteen op 10.000 man”, knipoogt zanger Thomas Heremans, die veel beter bekend is in Heist als Pips. 

“Voor ons is het hoogstwaarschijnlijk het hoogtepunt van onze groep ooit. Daarom willen we echt heel het plein zien meedansen. Waarschijnlijk hebben ze ons als vreemde eend in de bijt toch nog gevraagd, omdat we echt bekend zijn als sfeermakers. Die naam willen we waarmaken.”

De deuren van Hestival gaan zaterdag om 15.30u open en om 16u start De Ketnetband. Daarna volgen Pumping Pips & The Semi Sexy 80’s Band (17.30u), Helsinki (18.30u), Gers Pardoel (20u), School is Cool (21.30u), Jett Rebel (23u) en Laston & Geo (0.30u). 

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio