Bevelse muzikant staat op hoofdpodium Jour Tibour

Vincent verkende het festivalterrein vrijdag al even. Foto: Dirk Vertommen

Bevelse muzikant staat op hoofdpodium Jour Tibour

Print
Nijlen - Het vredige park ’t Hofke aan de Tibourschrans in Nijlen verandert zondag voor de zevende keer tot een bruisend festivalterrein tijdens Jour Tibour. Op het podium staat onder andere thuisspeler Vincent Lembregts, die met zijn groep één van de hoofdacts is. 

De 24-jarige bassist uit Bevel speelt als bassist bij indiefolkgroep Barefoot & The Shoes. “Het is altijd fantastisch dat ik in mijn eigen gemeente kan optreden. Als jonge gast wilde ik al op Jour Tibour optreden. En ik heb nu het geluk dat ik hier al voor het derde jaar op rij mag staan. Eerst met de NBA Nuggets, Daarna met de Lierse songwriter Joey en nu met deze groep, waar ik nu twee jaar deel van uitmaak.”

Barefoot & The Shoes is aan een waanzinnige zomer bezig. “We spelen een twintigtal shows. Vorig jaar hebben we heel wat wedstrijden meegedaan zoals Maanrockrally, Dranouter Rootsrally, Student Kick Off, De Beloften, Jonge Wolven en we hebben ze eigenlijk allemaal gewonnen. Daarom krijgen we nu meer kansen. Zo hebben we op de Gentse Feesten mogen spelen en staan we nog geprogrammeerd op het hoofdpodium van Maanrock.”

Jett Rebel is dit jaar de hoofdact. Ook Michael Midnight, Soldier’s Heart, Paon, No guarantee én Vincents groep Barefoot & The Shoes staan zondag op het hoofdpodium. Jour Tibour start zondag om 14.30u in de Tibourstraat in Nijlen. 

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid