Oud-burgemeester overlijdt op zijn 85ste

Carl Demolder. Foto: GVA

Oud-burgemeester overlijdt op zijn 85ste

Print
Heist-op-den-Berg - Oud-burgemeester van Booischot en Heist-op-den-Berg Carl Demolder is overleden. De man stierf afgelopen zaterdag thuis op 85-jarige leeftijd.

Hij was sinds 1965 burgemeester van Booischot en vanaf de fusie in 1977 ook burgemeester van groot-Heist. Hij bleef één legislatuur Heists burgemeester tot in 1982. Daarmee vulde hij de periode op tussen de legislaturen van Alfons en Diane Verbist. 

“Hij was burgemeester in een heel moeilijke tijd. Hij moest na de fusie alle gemeentediensten herorganiseren. In zijn schepencollege zaten toen onder andere de ex-burgemeesters van Schriek, Itegem en Wiekevorst. Hij liet de toenmalige verbrandingsoven aan de Herentalsesteenweg in gebruik nemen en installeerde een waterzuiveringsstation in Wiekevorst. Ook verwezenlijkte hij veel sociale woonprojecten”, zegt huidig burgemeester Luc Vleugels (CD&V). 

Vanaf 1983 tot 1994 was hij nog eerste schepen onder het bewind van Diane Verbist, hij had toen bevoegdheden als schepen van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening. In 1995 werd hij opgevolgd in de politiek door zijn zoon Carl junior, die in 2000 uit de politiek stapte.

Hij wordt op zaterdag 4 juli om 10u begraven in de Sint-Salvatorkerk van Booischot. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio