Schriekenaar is nu Pegida-woordvoerder van heel Vlaanderen

Kristof De Smet tijdens zijn speech onlangs in Heist. Zijn voorganger Rudy Van Nespen kijkt toe op de achtergrond. Foto: Joren De Weerdt

Schriekenaar is nu Pegida-woordvoerder van heel Vlaanderen

Print
Heist-op-den-Berg - Schriekenaar Kristof De Smet is door Pegida Vlaanderen verkozen tot nieuwe woordvoerder. Hij volgt Rudy Van Nespen op als nationaal boegbeeld van de anti-islambeweging.

Pegida Vlaanderen hield deze week een vergadering in Sint Niklaas waar de werking werd besproken. "De vergadering verliep in een positieve sfeer. Na het ontslag van nationaal woordvoeder Rudy Van Nespen vorige week werd op vergadering eensgezind besloten dat ik de nieuwe nationale woordvoerder word", aldus Kristof De Smet. 

De Smet zette onlangs een manifestatie op poten in zijn thuisgemeente Heist-op-den-Berg, waar hij samen met Van Nespen het woord nam onder de kerk van Heist-centrum. Van Nespen diende vorige week zijn ontslag in wegens 'onverzoenbare tegenstellingen' binnen de groep. In zijn afscheidswoord wenste hij zijn opvolger wel het allerbeste toe. 

De Smet toont zich ambitieus. "We hebben tijdens de bijeenkomst verdere plannen gemaakt, waarover de komende weken meer bekend zal worden. Er zijn nieuwe initiatieven te verwachten", klinkt het.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio