“Meer betalen voor afval ondanks megawinst”

Foto: Joren De Weerdt

“Meer betalen voor afval ondanks megawinst”

Print
Heist-op-den-Berg - Gemeenteraadslid Jan Baestaens (ETA) maakt zich kwaad op de hoge kosten voor afval. Ondanks de hoge winsten voor afvalintercommunale IOK moet de Heistenaar volgens hem steeds dieper in zijn geldbuidel tasten.

“Onlangs werd onder massale belangstelling het nieuwe containerpark aan de Knotwilgenweg geopend.  Zoals voorgaande jaren boekte IOK ook in 2014 een niet te versmaden winst, dit jaar van 12,6 miljoen euro. IOK moest wel voor het eerst vennootschapsbelasting betalen, waardoor de winst slonk tot 6,7 miljoen euro. Toch zit IOK nog op een ontzaglijke spaarpot van 41 miljoen euro. Dat bedrag hebben ze natuurlijk niet alleen verdiend aan de 41.000 Heistenaars, maar aan de 500.000 inwoners uit hun werkingsgebied. Maar we snappen niet dat er nu plots voor meer fracties betaald moet worden om IOK nog rijker te maken. De prijzen werden al meermaals verhoogd.”

IOK is zichzelf volgens Baestaens blijkbaar wel bewust van het feit dat het z’n winst grotendeels maakt dankzij de burger en belooft de overname van de contracten van de gemeente met de kringloopwinkels en andere maatregels ten gunste van de gemeente. Zo komt er een bijkomende gemiddelde daling van ongeveer 4,19 euro per inwoner vanaf 1 januari. “Hierbij blijft het onze zorg dat hetgeen IOK teruggeeft aan de gemeente ook terugvloeit naar de burger zelf”, besluit Baestaens.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio