Biobedrijf zet deuren open

Print

Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Bij het landbouwbedrijf Akelei in Schriek zijn ze momenteel volop aan het oogsten om aan de grote vraag te voldoen. Al decennia lang doen ze het op een biologische manier en nog nooit was de interesse zo groot. Zondagnamiddag zetten ze hun deuren open voor het publiek.

Op het vier hectare grote landbouwbedrijf aan de Haachtsebaan is de bedrijvigheid groot. De Bioweek, die van 6 tot 14 juni in de provincie loopt, zorgt voor extra interesse. Tonnen rabarber worden geoogst, aardbeien krijgen een bedje stro, komkommers worden geplant, tomaten gediefd, peultjes geplukt en de sla wordt gezaaid voor oogst in de zomer.

“We verkopen onze oogst in ons eigen winkeltje op de boerderij. Maar het overgrote deel is bestemd voor de groothandel. Een deel wordt zelfs geëxporteerd naar Engeland en Duitsland. De vraag naar biologische producten is best groot. Vanaf de eerste dag dat we bio verkochten, stonden hier mensen in ons winkeltje. Nooit hebben we echt reclame gemaakt en nog altijd vinden de mensen de weg naar ons”, legt boer Johan D'hulster uit, die het bedrijf runt met zijn vrouw Greet Lambrecht. 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio