Jaar na spectaculaire crash is Van Heukelom uit as herrezen

Print

Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Toen een jonge dronken bestuurder ’s nachts met zijn wagen in de winkelruimte van Van Heukelom reed en de daaropvolgende brand de zaak in kantoormaterialen en –machines letterlijk deed wegsmelten, zag de toekomst er heel donker uit. Een jaar later is het trauma weggewerkt, maar blijkt de brand heel wat in beweging te hebben gezet.

“Onze goeddraaiende zaak was plots een ruïne", zegt toenmalig zaakvoerder Rudy Slaets. "Ik had op dat moment tien personeelsleden en nog eens acht in de vestiging van Halle. Ik ben dan uiteindelijk gesprekken gestart die zijn uitgemond in een overname. Vandaag ben ik een soort extern adviseur die de dagelijkse leiding op zich neemt. Jan Verstrepen zat in het Aarschotse in dezelfde sector en is nu de zaakvoerder. Vanuit Aarschot zijn er nu ook acht mensen hier extra bijgekomen.”

“Uiteindelijk is het dus goed afgelopen en daar ben ik blij mee. De firma heeft zelf ook extra geïnvesteerd bovenop het bedrag van de verzekeringen, zodat we nu beschikken over een knap eigentijds gebouw. We staan dus sterker dan ooit voor de toekomst, al hopen we zoiets nooit meer te moeten meemaken.” 

De dronken bestuurder heeft zich in de weken na het ongeval trouwens geëxcuseerd bij de zaakvoerder. De winkel is sinds december al vernieuwd. 

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio