Vrijwilligers moeten bibbus mee rijdende houden

Bij een gelijkaardig initiatief in Zwevegem moest de bus vrij snel hersteld worden na een ongeval. Ondanks de niet-evidente vraag hebben zich in Heist toch al verschillende kandidaat-bestuurders gemeld. Foto: Bart Vandenbroucke

Vrijwilligers moeten bibbus mee rijdende houden

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeente lanceert een oproep om vrijwilligers te vinden die achter het stuur van De Bus willen plaatsnemen. Er zijn wel kandidaten voor de rijdende bibliotheekbus, maar nog niet genoeg om de dienstverlening altijd te verzekeren.

Het bleek de voorbije maanden niet meteen de meest makkelijke vacature om op te vullen. “Het is geen evidente vraag om aan iemand te vragen om met een bus te leren rijden. Maar toch hebben we bibliotheekmedewerkers gevonden die het wilden proberen. Het gaat om vier vrouwelijke kandidaten. Ze zijn momenteel hun examens aan het afleggen. Daarnaast is er ook nog een medewerker van de seniorendienst die zich kandidaat heeft gesteld om mee te draaien”, zegt bibliothecaris Anja Gevaert. 

“Met dat aantal mensen zijn we net met genoeg om de wekelijkse dienstverlening te organiseren. Maar we kunnen dan wel geen vakanties of ziektes opvangen. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers met een rijbewijs C. Tijdens het stilstaan aan de halte is het de bedoeling dat de chauffeur ook meehelpt met de dienstverlening. Dat gaat dan over de bibliotheekservice of het informeren van klanten over de gemeentelijke dienstverlening. Om dat te kunnen, krijgen ze een goede opleiding opleiding. We hopen verschillende mensen te kunnen vinden. Ze krijgen ook een vrijwilligersvergoeding”, aldus Anja Gevaert. 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio