Jongste friturist (18) van het land bakt in Bevel

Gerrit (18) vindt hard werken geen straf. Foto: Joren De Weerdt

Jongste friturist (18) van het land bakt in Bevel

Print
Nijlen - De jongste friturist van het land bakt zijn goudgele lekkernij in frituur Bevel Dorp. Amper achttien jaar jong is Gerrit Van Rossum , maar dat belette hem niet om een eigen zaak te starten. 

Veel klanten in de Nijlense deelgemeente Bevel keken al raar op toen ze bediend werden door Gerrit. Aan zijn frieten valt het niet te zien dat hij nog piepjong is, maar zijn jeugdig voorkomen kan hij niet verbergen. “Ik heb al een paar keer mijn identiteitskaart laten zien omdat klanten niet geloofden dat ik echt achttien ben”, lacht hij. “Ik beschouw het alleszins als een compliment.”

De friturist heeft een koksopleiding achter de rug in de gerenommeerde koksschool Ter Groene Poorte in Brugge. “Ik ben uit Diegem afkomstig, maar zag dit frituur te koop staan. Ik ben dan samen met mijn broer een lening aangegaan en we hebben het gekocht.” 

“Ik heb onder andere nog stage gedaan bij de tweesterrenzaak Comme Chez Soi in Brussel als zaalmedewerker en wilde eerst zelf ook een restaurant starten. Maar als jonge gast is het niet zo simpel om zoveel geld te investeren. Voor een kwart van dat bedrag heb ik deze frituur kunnen kopen.”

In de zaak zijn verschillende gerechten huisbereid. En volgend jaar wil hij een wereldrecordpoging frieten bakken ondernemen. 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio