Uitwijken kan in Paashoekstraat

Print
Nijlen - In de Paashoekstraat zullen uitwijkstroken worden aangelegd. Dat staat in de planning voor de onderhoudswerkzaamheden.

In de Commissie Openbare Werken zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de gemeentewegen goedgekeurd. De gemeente investeert voor zo’n 350.000 euro in voornamelijk asfalteringswerken. 

De meest opvallende ingreep is wellicht de aanleg van uitwijkstroken in de Paashoekstraat. “De buurt was al lang vragende partij omdat er nu veel overlast is door stof en trillingen. De weg is ook te smal voor het vele verkeer. De nieuw aan te leggen stroken moeten zorgen voor minder hinder en een vlotter maar veiliger verkeer”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Bert Celis (Nijlen & U), die met zijn partij ijverde voor de ingreep.

Het gaat om vijf stuks in beton van dertig meter lang. De verwachte kostprijs is 43.000 euro. Daarnaast ligt er onder andere ook nog 30.000 euro klaar om op het betonnen sportpleintje van het Githo een laag asfalt aan te brengen. Op tal van andere wegen zal de asfaltlaag vernieuwd worden.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio