© Bert Provoost

Erkend fietspunt beheert blue-bikes

De gemeente heeft een overeenkomst afgesloten met een erkend fietspunt voor het onderhoud van de blue-bikes aan het station.

Bert Provoost

Met de blue-bikes kunnen treinreizigers hun toch met de fiets verderzetten tot aan hun eindbestemming. Het schepencollege werkt aan de invoering van dit systeem. “Naast de overeenkomst met Blue-Mobility zelf moest ook nog een overeenkomst worden afgesloten met een erkend fietspunt voor het onderhoud van de blue-bikes. Er is beslist om hiervoor samen te gaan werken met Werkmmaat vzw. Zij zullen controle uitoefenen op de automatische uitgifte van de fietsen via de sleutelautomaten en staan in voor het onderhoud en de herstellingen. Elke fiets zal ook sowieso om de zes maanden een groot onderhoud krijgen. Ook staat de vzw in voor de promotie van het systeem”, legt schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a) uit.

Volgens deze overeenkomst zullen zoveel mogelijk Heistenaars van doelgroepen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt als medewerker ingeschakeld worden. De samenwerkingsovereenkomst start op 1 september 2015 en kan jaarlijks opgezegd worden door één van beide partijen. De mobiliteitsambtenaar kreeg intussen de opdracht om het project verder uit te werken.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio