Dieven elektrozaak Van Loock tot vier jaar in de cel

Foto: Joren De Weerdt

Dieven elektrozaak Van Loock tot vier jaar in de cel

Heist-op-den-Berg - Vier Macedoniërs hebben op de Leuvense strafrechtbank celstraffen tot vier jaar, deels met uitstel, gekregen voor een reeks inbraken in handelszaken, onder andere in Heist. De daders drongen via het dak de winkels binnen.

Tijdens de rooftocht doorheen heel België viseerden de daders die in wisselende bezetting opereerden, warenhuizen, parfumeries, kledingwinkels en elektrozaken. Daarbij gingen ze steeds op dezelfde manier te werk. “Om de alarmcentrale te lokaliseren, maakten ze enkele gaten in het dak”, klinkt het op de rechtbank in het vonnis. “Op die manier traceerden ze de kabels en maakten ze het alarm onklaar. Via een groter gat in het dak en met behulp van een (gestolen) ladder lieten de mannen zich in de winkelruimte zakken.” 

Ook de uitbaters van elektrozaak Van Loock op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg kregen op 6 december 2005 huidig cafébaas Sazi A. (40) over de vloer. De man ging er met allerlei elektronica vandoor. Na een uitgebreid telefoon- en DNA-onderzoek en observaties kwamen de veroordeelden uit het Antwerpse in beeld van de speurders. “Ze konden geen plausibele uitleg geven waarom hun gsm’s ’s nachts gelokaliseerd werd op de plaats en tijdstip van de feiten”, zegt de rechter.

Dat was ook het geval in de buurt van kruidenier Het Kruidvat in Schelle in de periode dat de winkel bestolen werd van een onbekende hoeveelheid sigaretten. De rechtbank veroordeelde Avdi D.(28), Ermin M.(40) en Arben S.(49) tot respectievelijk vier jaar, drie jaar en twee jaar cel, telkens de helft met uitstel voor vijf jaar. Sazi A. kreeg twee jaar cel, de helft met uitstel voor vijf jaar, Idriz B.(41) een werkstraf van driehonderd uren. Drie veroordeelden worden opgespoord.  
 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio