FC De Kampioenen-figurant heeft plots duizenden fans

Rudy Nuyens bij de voorstelling van zijn boek over FC De Kampioenen. Foto: Joren De Weerdt

FC De Kampioenen-figurant heeft plots duizenden fans

Print
Berlaar - De Berlaarse figurant bij FC De Kampioenen Rudy Nuyens heeft een eigen fanclub. De voorbije dagen meldden plots meer dan 3000 fans zich op het internet. Erg vreemd, en Rudy zelf begrijpt er ook niets van. 

Na jaren pintjes drinken in het café van Pascaleke en slechte passes geven op het veld van FC De Kampioenen, heeft Rudy plots een trouwe schare fans. “Ik kreeg een berichtje van mijn dochter dat er een Facebook-pagina over mij was opgericht. Op enkele dagen tijd hadden zich blijkbaar 3000 mensen aangemeld als fan. De pagina bleek al twee jaar te bestaan, maar zonder echt succes. De voorbije dagen ging het plots heel snel. Op één dag ging de teller plots van 1400 naar ongeveer 3000. Ik begrijp er niets van”, lacht Nuyens. 

Naar de reden kan hij enkel gissen. “De reeks is nu afgelopen, dus snap ik niet dat er nu precies zoveel mensen die pagina leuk vinden. Het is heel raar. Zeker omdat de pagina er totaal niet professioneel uitziet. De hoofdfoto is eerder wazig en de andere beelden zijn ook zomaar van het internet geplukt. Het lijkt wel door een kind gemaakt. Ze hebben naast mijn kop op de ploegfoto van FC De Kampioenen pijltjes gezet en het woord ‘Baas’ erbij gezet. Wat ze daar mee bedoelen, weet ik ook totaal niet.”

Ook op de vraag wie er achter de groep zit, heeft Rudy geen antwoord. “Ik heb er geen idee van wie die pagina heeft opgericht. Ik heb al een berichtje gestuurd, maar heb nog geen antwoord gehad. Het intrigeert mij wel wie hierachter zit. Zou ik dan toch een echte fan hebben, of is het eerder een grap. Ik weet het niet. Zolang ze me niet stalken is het in orde voor mij”, lacht hij. 

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

MEEST RECENT