© BFM

Maatregelen nodig na ‘asbestbrand’ in loods

De gemeente gaat een gespecialiseerde aannemer maatregelen laten nemen om de veiligheid op en rond het terrein aan de Breugelhoevestraat te verzekeren. Bij een brand is er asbest vrijgekomen. 

Bert Provoost

Na onderzoek is ondertussen duidelijk geworden dat de brand in een leegstaande loods in de Breugelhoevestraat van vrijdag 10 april effectief is aangestoken. De burgemeester heeft alvast enkele ingrepen bevolen, want bij de brand kwam asbest vrij. “Het probleem is dat de hitte de asbestplaten verpulverd heeft. Daardoor liggen brokstukken verspreid over het terrein. Ze kunnen mogelijk een gevaar voor de volksgezondheid betekenen. Een gespecialiseerde firma heeft de plek onderzocht en uit het rapport blijkt dat er maatregelen nodig zijn”, geeft burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) aan.

“Ten eerste zal het terrein afgesloten worden. We gaan een aantal perimeters instellen op het terrein. Binnen die perimeters moet je dan persoonlijke beschermingsmiddelen dragen, zoals beschermende kleding en mondmaskers. Zo is voor iedereen duidelijk waar de grootste risico’s zich bevinden.”

“Verder gaan we de loods hermetisch laten afsluiten zodat de schadelijke materialen die binnen liggen niet meer verspreid kunnen worden op het terrein. De brokstukken die buiten liggen gaan we laten afdekken met een zeil. We willen voorkomen dat argeloze bezoekers gezondheidsrisico’s lopen. De firma die het onderzoek gedaan heeft, zal nu een lastenboek opmaken, zodat een aannemer de werken kan uitvoeren.”

Uit luchtmetingen in de buurt blijkt volgens de burgemeester dat er geen probleem is voor de omgeving.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio