Inbrekers slaan tien keer toe op amper één dag

De inbrekers waren dinsdag bijzonder actief in Nijlen. Foto: GVA

Inbrekers slaan tien keer toe op amper één dag

Print
Nijlen - Dinsdag zijn er maar liefst tien inbraken of pogingen daartoe gebeurd in Nijlen alleen. De politie roept daarom op tot extra waakzaamheid.

Het gaat om zeven woninginbraakpogingen en twee effectieve woninginbraken. In de Elsendonkstraat alleen al deden inbrekers vier pogingen. Verder gaat het om inbraken of pogingen in de Dorsel, Tibourstraat, Albertkanaalstraat, Katerstraat, Vennestraat en Bouwelsesteenweg.

De politie vraagt inwoners extra alert zijn voor verdachte gedragingen en individuen. “Wie iets opmerkt, mag meteen de politie contacteren via het nummer 101”, zegt perswoordvoerster Katrien De Koninck van de politiezone Berlaar-Nijlen.

"Het is ook belangrijk dat inwoners bepaalde basisbeveiligingsregels in acht nemen. Zo dienen ze ramen en deuren te sluiten, ook al zijn ze maar even van huis. Het investeren in degelijke sloten loont ook de moeite”, klinkt het verder.

De politie zal ook extra patrouilles houden in de strijd tegen de woninginbraken en voert momenteel een onderzoek naar de mogelijke daders.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio