Uitstel Molenzonen betekent sneller groen licht voor woonproject

De euforie was gisteren groot bij de Molenzonen Foto: Joren De Weerdt

Uitstel Molenzonen betekent sneller groen licht voor woonproject

Print
Heist-op-den-Berg - Dinsdag raakte bekend dat voetbalclub Molenzonen nog zes jaar gebruik mag maken van de terreinen aan de Spekstraat in Hallaar. Het OCMW van Lier, dat eigenaar is, had daarover een akkoord gesloten met de gemeente Heist-op-den-Berg.

Maar de toegeving gebeurde niet zomaar. “We hebben altijd gezegd dat we voor een oplossing zouden gaan die voor iedereen goed was en dat is nu het geval”, reageert de Lierse OCMW-voorzitster Marleen Vanderpoorten (Open Vld). “We krijgen nu de volledige medewerking van Heist om een woonuitbreidingsproject in dezelfde buurt van ’t Spek te ontwikkelen in samenspraak van de provincie. Voor de gemeente was er geen haast bij dit project, maar nu zijn ze wel overtuigd. Het zorgt er voor dat we de nodige middelen kunnen vergaren om onze meerjarenplanning te doen kloppen. Van waar het geld komt, is voor ons minder van belang.”

“De provincie is inderdaad een provinciaal ruimtelijke uitvoeringsplan aan het opmaken over het gebied”, bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V).

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio