Honden kunnen binnenkort ravotten in Soldatenbos

Het Soldatenbos werd eerder al geopend als speelbos voor kinderen. Foto: GVA

Honden kunnen binnenkort ravotten in Soldatenbos

Print
Nijlen - Na de Kiezelweg in Bevel en het Beekpark in Nijlen krijgt nu ook Kessel een hondenlosloopzone in een stuk van het Soldatenbos. Dat maakte schepen van Milieu Carrie Verelst (CD&V) bekend op de gemeenteraad van dinsdagavond.

"Na een lange zoektocht naar een ideale plek voor een hondenlosloopzone is ons oog gevallen op het Soldatenbos, dat we eerder al mochten inhuldigen als officieel speelbos. Het Agentschap voor Natuur en Bos, dat eigenaar is van het bos, heeft ons toestemming gegeven om hier een hondenlosloopzone in te richten. Het 19 hectare grote stuk natuur wordt dus niet alleen een speelbos en een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Binnenkort kunnen dus ook hondenbaasjes er met hun hond terecht”, zegt Carrie Verelst.

"De nodige afsluiting is besteld en het is de bedoeling om tegen de paasvakantie de hondenlosloopzone te kunnen openen. De milieuraad, WBE Nete & Wimp, Natuurpunt, de politiezone Berlaar-Nijlen en het gemeentebestuur werken ook aan een folder die moet duiden op het belang van honden aan de leiband en wijst op de plaatsen waar honden wél vrij kunnen rondlopen”, klinkt het nog.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio