© Kristof Van Rompaey

Jongeren wagen zich van zelfgemaakte skischans

De jongeren van Jeugdhuis De Biekorf hebben vrijdagavond gestunt tijdens hun themafeestje. Ze legden een skischans aan vanop het dak van het jeugdhuis tot op de speelplaats mét echte sneeuw en mét echte skiërs. Een hachelijke onderneming, maar de initiatiefnemers lieten weten goed voorbereid te zijn.

KVRO, BePr

De Après-ski Halve Liter Avond van vrijdagavond kon volgens de organisatoren nog een stunt gebruiken en daar hebben ze dan ook voor gezorgd. Het bouwwerk werd verankerd op het dak van het jeugdhuis. “Ik schat dat het vertrekpunt zo'n tweeënhalve meter hoog is”, zegt een van de initiatiefnemers. “De sneeuw die we nodig hadden om de schans aan te leggen, mochten we ophalen aan de ijsbaan. Daarna hebben we de schans uitgetest en goed bevonden.”

Van een zelfgemaakte schans skiën of snowboarden lijkt wel een hachelijke onderneming. Of de jongeren van het jeugdhuis de nodige voorbereidingen rond veiligheid troffen? “Er bleef de hele avond iemand bijstaan en alleen ervaren skiërs of snowboarders mochten ze betreden. Het was niet de bedoeling dat iedereen er zomaar op kon. Zeker geen dronken mensen of avonturiers."

In de loop van de avond werden verschillende filmpjes online gezet op de Facebook-pagina van het evenement. Verschillende mensen waagden zich naar beneden.

Lees het hele verhaal in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Bericht door De Keuppes.

Bericht door JC De Biekorf.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio