© Joren De Weerdt

Italofiel maakt succesvol lifestylemagazine

Deze week werd het nieuwste nummer van Buonissimo in Heist voorgesteld. Het lifestylemagazine wordt geleid door de Heistse italofiel Steven Van Raemdonck. Elk nummer gaat zo’n 3000 keer over toonbank. Lang niet slecht, als je weet dat het door vrijwilligers gemaakt wordt.

Bert Provoost

Op korte tijd kon het blad Buonissimo een plaatsje veroveren in de harten van de Italië-liefhebbers. “We hebben nu vier nummers uitgebracht. Je kan het blad in zowat elke dagbladhandel in Vlaanderen vinden. We verkopen er zo’n 3000 per nummer. We merken dat onze lezers het waarderen en dat er een publiek voor is”, vertelt Steven Van Raemdonck uit Wiekevorst, die als hoofdredacteur het blad leidt.

Het aantal nieuwe nummers per jaar is beperkt tot drie. “We gaan vooral voor kwaliteit. We willen dat er diepgang in de artikels zit en dat de mensen echt iets aan ons blad hebben. We zijn allemaal vrijwilligers. Het is dus een hobby voor ons. Maar omdat het belangeloos gebeurt, doen we het met des te meer passie. Alles gebeurt vanuit de vzw Taste Italy. We organiseren allerlei activiteiten zoals lezingen, workshops en doen uitstappen. En we geven ons magazine uit.”

Het laatste nummer gaat voor een groot stuk over de streek Le Marche in Valigia.

Lees het hele verhaal in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen - editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio