200 leerlingen krijgen tablet voor in de klas

De leerlingen maakten donderdag kennis met de lading tablets. Foto: Dirk Vertommen

200 leerlingen krijgen tablet voor in de klas

Print
Heist-op-den-Berg - Tweehonderd leerlingen uit het eerste middelbaar van het Heilig-Hartcollege in Heist-op-den-Berg hebben donderdag een splinternieuwe tablet gekregen om in de klas mee te werken. Microsoft zet mee de schouders onder het project. 

Alle eerstejaars hebben een Windows-tablet cadeau gekregen. Ze mogen het toestel ook mee naar huis nemen en krijgen het in bruikleen tot deze zomer. Maar in de eerste plaats is het bedoeld om in de klas mee te werken. “We gooien de klassieke schoolboeken nog lang niet over boord. We zien dit als een aanvulling. Ze kunnen er mee aan de slag op het digitale schoolplatform Smartschool. En het is de bedoeling om de toestellen te gebruiken om dingen op te zoeken en er digitale toetsen op te maken. De leerkrachten hebben een groot scherm vooraan in de klas”, legt directeur Luc Lauwaet uit.

Nu werden de toestellen volledig bekostigd door Acer en Microsoft. “Als alles goed gaat zullen al onze eerstejaars volgend jaar een heel schooljaar aan dit proefproject mogen meedoen. Daarna beslissen we of we het project gaan uitbreiden."

Op 1 augustus zal de school beginnen met de bouw van een nieuw complex. Er zullen dan 5000 draadloze toestellen op het domein verbonden kunnen worden.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio