© Joren De Weerdt

Nijlen-fans bouwen feestje voor goede doel

De Facebook-pagina ‘Ge zij van Naale als’ is ondertussen uitgegroeid tot een gigant met bijna 2500 leden. Het is nu de bedoeling om zoveel mogelijk van die digitale vrienden ook naar de eerste benefiet te lokken. 

Bert Provoost

“Nu we één jaar bestaan, willen we niet langer alleen virtueel mensen samenbrengen en daarom hebben we besloten om op 7 maart een benefiet te organiseren in de Gildenzaal. Enkele actieve leden hebben het concept uitgewerkt. We kunnen rekenen op de medewerking van heel wat vrijwilligers”, zegt Liesbeth Jacobs, die de pagina oprichtte.

De opbrengst gaat voor honderd procent naar de Nijlense Akabe Tinamoe Scouts, een vereniging voor kinderen met en zonder beperking. Op het programma staat om 13.30u al een kinderdisco. Vanaf 19.30 is er ruimte voor talent uit de eigen gemeente. “We hebben Blue Journey, Soulpawer met onder andere Kathleen Truyts en The Sangriola’s kunnen strikken. Ook het internationaal bekende deejay-duo Double Pleasure maakt zijn opwachting. De twee hebben al op Tomorrowland en Tomorrowworld gespeeld, maar komen nu voor eigen volk in Nijlen spelen. Ze doen dat net als de andere artiesten helemaal gratis om de benefiet te steunen. Nijlen kan laten zien dat het er als dorp staat”, besluit de kinesiste.

Lokale goden als Dave Brown, Gino V, DJ Housen en Roel Dieltjens zorgen de rest van de avond voor muziek. Kaarten in voorverkoop kosten drie euro en zijn in verschillende cafés en bij dagbladhandel Papyrus te krijgen. Aan de kassa kost de toegang vijf euro.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio