© Joren De Weerdt

Tribune KSK Heist half miljoen euro duurder dan gedacht

Oppositieraadslid Jan Baestaens (ETA) hekelt de grote meerkost die nodig was om de nieuwe kleedkamers en tribune voor KSK Heist op te trekken. In plaats van 850.000 euro, kostte het complex uiteindelijk meer dan 1,4 miljoen euro. Hij beschuldigt de CD&V bovendien van belangenvermenging.

Bert Provoost

"Een meerprijs tot tien procent is niet abnormaal in de bouwsector, maar hier gaat het om een stijging van zo’n 65 procent”, klinkt het. Baestaens spreekt ook van belangenvermenging. “De architect is van CD&V-signatuur en kreeg al veel grote opdrachten van de gemeente, zoals de centrale bibliotheek en de gemeenteschool van Pijpelheide. Maar die projecten vertonen belangrijke gebreken. De gemeente heeft nochtans opnieuw dezelfde architect aangesteld voor de bouw van de tribune, dus is het mee verantwoordelijk voor wat er nu gebeurt.”

Volgens sportschepen Nand Blauwens (Open Vld) hebben een onderschatting door de architect van de kostprijs en extra kosten om de stabiliteit te garanderen voor de meerprijs gezorgd.

Huidig voorzitter van het Autonoom Gemeente Bedrijf en schepen van Financiën Carl Verelst (CD&V): "Het is KSK Heist dat indertijd de architect heeft aangesteld, het AGB heeft zijn contract in tweede instantie overgenomen om geen tijd te verliezen toen duideljik werd dat het AGB in plaats van de club als bouwheer zou optreden.”

Lees het hele verhaal dinsdag in de Gazet van Antwerpen - editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio