© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Speurhonden blaffen twee keer tijdens zoekactie

Zo'n tachtig vrijwilligers hebben zondagochtend mee gezocht naar het lichaam of minstens een spoor van de vermiste Duffelaar Philippe Ollivier. Op twee plaatsen gaven speurhonden aan dat ze iets roken dat mogelijk met de 51-jarige man te maken had.  

Bert Provoost

De speuractie werd georganiseerd door broer Dirk en zus Gerda, die speciaal voor de actie vanuit haar woonplaats in Engeland naar Duffel was afgezakt. “Philippe is nu al verdwenen sinds zondag 4 januari. Hij had zich eerder vrijwillig laten opnemen in de psychiatrie in Duffel.

Die bewuste dag kreeg hij een dag verlof. Zijn broer had hem thuis afgezet in de Rode Kruislei. Maar sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Een nationaal opsporingsbericht leverde zelfs geen enkele bruikbare tip op. We moesten dus wel iets ondernemen. Dat zijn we aan Philippe verplicht”, leggen Dirk en Gerda uit.

De familie acht de kans klein dat ze Philippe nog levend gaan terugvinden. Ze willen vooral weten wat er met hem gebeurd is. Ze kregen zondag ook de hulp van speurhonden. Die sloegen alarm aan een visvijver en aan een moerasgebied. De info zal aan de politie worden doorgegeven, zodat zij de plekken grondig kunnen laten onderzoeken.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio