© GVA

Moordverdachte raakt slaags met broer

Bjorn V.(28) uit Begijnendijk moest zich gisteren voor de tweede keer in drie maanden verantwoorden op de Leuvense correctionele rechtbank. Hij wordt ervan verdacht slagen te hebben toegebracht aan een familielid. Dit keer moest broer Vincent het ontgelden.

Bjorn is de man die ervan verdacht wordt zijn zus Cindy vermoord te hebben in haar woning in Booischot op 10 september vorig jaar. Op 28 juli 2014 kwam het tot een confrontatie tussen de broers in het centrum van Begijnendijk.

Twee getuigen verklaarden dat Bjorn als eerste geslagen had. "Toen het slachtoffer op de grond lag, bleef de beklaagde slagen uitdelen op het hoofd en de rug van zijn broer', stelt het parket. "Vincent was daardoor dertien dagen werkonbekwaam." Voor deze feiten vorderde het openbaar ministerie zes maanden cel en 600 euro boete. In december vorig jaar legde de rechtbank Bjorn V. al zeven maanden cel op voor geweldplegingen tegen zijn familie. "Die straf was zeker genoeg", verklaarde de verdediging, die de beweringen van de getuigen in twijfel trok. Vonnis op 2 maart.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio