Gemeente wil meer woningen op huurmarkt via nieuwe premie

Foto: GVA

Gemeente wil meer woningen op huurmarkt via nieuwe premie

Print
Heist-op-den-Berg - De Heistse gemeenteraad heeft het nieuwe subsidiereglement goedgekeurd voor de renovatie van huurwoningen. Eigenaars krijgen tot 2500 euro steun van de gemeente.

“De nieuwe renovatiepremie is bestemd voor de verhuurder en heeft twee doelstellingen. We willen het woonpatrimonium in onze gemeente verbeteren en het aantal huurwoningen verhogen”, zegt schepen van Wonen Wim Van den Bruel (CD&V).

Samen met het Kempens Woonplatform werd een voorstel van premieregeling uitgewerkt. “De nieuwe premie richt zich specifiek naar woningen die ouder zijn dan dertig jaar. Het pand moet na de renovatie beantwoorden aan de vereisten die gesteld worden voor een gezonde en voldoende ruime huisvesting.”

Verhuurders die hun huurwoning willen verbeteren, kunnen tot 2500 euro steun ontvangen. De huurprijs is wel gelimiteerd net als de termijn van verhuring. “Zo hopen we veel leegstaande woningen in slechte staat toch tot op de krappe huurmarkt te krijgen”, klinkt het tot slot.

Volgens Tim Teurfs (N-VA) gaat de steun niet ver genoeg en zullen niet veel mensen ingaan op het aanbod. "Met 2500 euro kan je niet veel doen", vindt hij.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio